ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ОШ "БРАНКО МИЉКОВИЋ"
15.12.2014


Реконструкција учионица и дела школске зграде ОШ “Бранко Миљковић“ у Нишу, после вишемесечних припремних активности, најзад је отпочела. Радове изводи, грађевинска фирма из Лесковца. Трилатералним уговором, који је средином новембра месеца потписан у Министарство привреде Владе Републике Србије, са извођачима радова, рок за завршетак ове инвестиције је 180 календарских дана. Половину средства за ову намену, у укупном износу од нешто преко 51. милиона динара, обезбедио је Град Ниш, док ће другу половину средстава обезбедити ресорно министарство. Градска општина Палилула је у сарадњи са родитељима, менаџментом и члановима Савета основне школе “Бранко Миљковић” у Нишу, активно учествовала у стварању услова да се овај проблем коначно реши. Због финансијских проблема и промене плана пројекта радови су отпочели после више од две године чекања што је условило посебан режим организације наставе у школи.

Председник градске општине Палилула Бобан Џунић, са сарадницима, овим поводом посетио је школу  “Бранко Миљковић” како би се и сам уверио како теку радови. Општина је једним делом средстава учествовала у санацији старог дела школе а у току је и нова инвестиција - истакао је председнк Џунић. Захваљујући прекограничном пројекту „Јачање територијалне кохезије у пограничном региону кроз развој социјалне инфраструктуре у области спорта» и финансијској подршци ЕУ у основној школи „Бранко Миљковић“, биће изграђени скејт парк, теретана на отвореном и вештачка стена. За овај пројекат прекограничне сарадње, за спортско уређење школе, који се остварује у партнеству са општином Берковица у Бугарској, општини Палилула у 2015. биће одобрено  око 100.000 евра.

Настава у Основној школи “Бранко Миљковић” у Нишу коју ове школске године похађа више од 900 ученика, моћи ће за шест месеци да се нормализује и школа се врати двосменском раду, јер се, према речима директора школе Мирослава Станића, радови на изградњи нових девет учионица, одвијају за сада успешно.(ЕКОполис, Д.В.)

 

РТВ Белами.рс, 15.12.2014. - Нова школска година у новим учионицама